poyo maknanya LAWA ♥


Aku ingat , 
hari ni aku malas nak post ape ape .

tapi , bila tadi , sorang kawan aku tegur dekat facebook , 
aku tiba tiba ade idea .
yes , POYO .

*polo jadi poyo .ayoyo !

aku ta tahu ape makna sebenar POYO sampai sekarang .
macam love , undefined . :D
tapi aku banyak dengar perkataan poyo yg bad side .

nak dijadikan cerita , hari ni entah berapa kali aku dengar
orang cakap aku poyo .
k poyo disini tak lah bermaksud bodo sombong atau apee bg sang penyebut .
yang funny nyaa , aku teringat masa aku darjah 6 , and adik aku darjah 3 .
kitorang balik dari sekolah agama sama sama , satu petang .
and then , a bunch of my junior boy lalu dekat tempat kitorang duduk masa tunggu arwah daddy jemput .
aku tak ingat apee yg aku bualkan dgn adik aku . tapi yg aku ingat dari sini .

adik : alahh , poyo lahh kau !
aku : haha ! manee ada !
then budak2 yg lalu tadi , salah sorang dari dorang berhenti and tegur aku ,

budak : akak , dia cakap akak poyo eh ?
aku : a'ah . napa ?
budak : poyo maksudnya lawa .
 and kitorang gelak .

tapi dalam hati aku tertanya jugak , 
'' betul kee poyo tu lawa ? ''

ahh ! dunia kecilku ! 

terima kasih daun keladi, lain kali singgah la lagi :)

8 comments:

nadia farhana said...

poyo = lawa
macam nak guna lah hehe

Anil said...

boleh :D
tp idea tu dari budak . ;)

aNGah mAchE said...

hihi ckp kite poyo cepadd ! huahuahua

Anil said...

angah , big POYO :D

bumbumeyh said...

haha, polo jadik poyo :p

Anil said...

bole lha tu kann ?

Bunga said...

hai saya poyo ^^
hahaha

Anil said...

hai cik poyo sygs :D