cinta buat daddy ♥



24 December 2012
11.08 pm


untuk Muhammad Arif el Fitri yang sangat sangat saya sayangi. al fatihah 


daddy,

akak teringat tentang semuanya. 17 tahun hidup bersama cinta pertama, terlalu sekejap jika dibandingkan dengan mereka. Kakak masih perlukan kasih sayang seorang ayah. tu apa yang kakak pasti. kakak terlalu muda untuk tempuhi hari hari kakak tanpa daddy kan ? sekarang dah lebih setahun berlalu. tinggal beberapa hari je lagi untuk kakak cecah umur 19 dan kakak masih ingat janji kakak pada daddy. gadis kuat tak boleh menangis, kan daddy ?



daddy, akak masih ingat semua ni kalau kalau daddy dah lupa .

setiap pagi, kita duduk bersila dekat tepi kerusi, 

" princess daddy nak rambut macam mana harini? "  
" alaaa, macam mane macam mane je lah. " 

soalan yang sama dan jawapan yang sama berulang setiap hari.

dan ponytail jugak yang daddy pilih untuk kakak. kakak marah sesiapa je yg suka pegang rambut kakak. kakak taknak rambut kakak rosak sebab daddy takde nak betulkan rambut kakak . daddy je yang tahu ikatkan rambut kakak supaya kemas .


bila petang, daddy balik, kakak cepat cepat menyorok dekat belakang pintu nak surprise kan daddy. walaupun sekarang kakak sedar yang kalau benda tu kakak buat setiap hari dah tak surprise, tapi daddy akan tetap dengan riak terkejut , bersandar dekat pintu , usap dada daddy and cakap ,

" harini yang paling terkejut ! " 

and for sure, kakak akan peluk daddy kuat kuat.

terima kasih daddy :')


bila kakak dah pindah sekolah, kakak pergi sekolah dengan daddy pulak. mama dah tak hantar sebab sekolah kakak satu jalan dengan tempat kerja daddy. sebelum keluar dari kereta , kakak akan cium tangan daddy, cium pipi daddy and daddy akan cium pipi kakak jugak.

" belajar rajin rajin . balik nanti tunggu sampai mama datang . jangan merayau ok "

dan kakak akan senyum malas , kan daddy ?

sampai lah hari terakhir daddy , pagi tu masih ada ucapan yang sama dari mulut daddy . dan seingat kakak , senyuman akak seolah olah takde untuk daddy pagi tu . macam ada yang tak kena . kakak mintak maaf .

daddy , kakak rindukan daddy . terlalu sangat rindukan daddy . 

kakak rindu nak bukak stokin daddy , gulung gulung mcm donat . nanti mama ambil untuk basuh . 

kakak rindu , setiap petang , daddy keluar dari kereta , dan speck daddy berkabus . 

kakak rindu , bila hari cuti , kakak bangun dan masih nampak daddy baring malas dekat kerusi kesukaan daddy , tengok tv , dan bila nampak kakak , daddy lagu lagukan sesuatu untuk tarik perhatian kakak .

kakak rindu , bila kakak merajuk dengan mama atau adik beradik yang lain , daddy datang dekat , dan cuba untuk buat kakak ketawa . daddy tak pernah buat kakak merajuk . :)

daddy , masih banyak yang kakak nak ceritakan . daddy , senyuman terakhir daddy nampak sangat gembira . tapi tersimpan sejuta rahsia . :')

daddy , semoga Allah merahmati hidup mu . doa kakak tak akan pernah putus untuk daddy .
daddy kan first love kakak ? ;(

salam sayang dari kakak,

A.


terima kasih daun keladi, lain kali singgah la lagi :)

1 comment:

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

tersentuh dengan entry ne...